Categorie archief: nieuws

VEUR US ALLEMAOL Halve Finale

Veur us Allemaol heeft de halve finale bereikt van het LVK 2019.

Afgelopen maandagavond werden in een speciale aflevering van Plat-eweg met Henk Hover en Ron Aspers de 60 halve finalisten van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer bekend gemaakt.

De hoofdstad Maastricht is met 6 liedjes doorgedrongen, wij hopen nu ook dat Maastricht en uiteraard de rest van Limburg Duo X-Elle, na 7 jaren afwezigheid in de finale door ‘dik en dun’steunt en ook laat zien dat het LVK leeft in Chauvinistisch Maastricht. 🙂

Veur us Allemaol is geschreven door Dorrie en Leo Satijn die eerder samen de evergreen ‘Dao kump Maria’ schreven. De muziek is gecomponeerd door Frank Bemelmans.

In de tweede halve finale op 18 januari zal Duo X-Elle hun nummer Veur us Allemaol brengen. Er dient op 1 lied gestemd te worden namelijk Veur us Allemaol.

Zaterdag 2 februari worden de 20 finalisten bekend gemaakt. Dit gebeurt via een vier uur durende live-uitzending op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook tussen 13.00-17.00 uur.

De grote finale van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2019 vindt plaats op vrijdag 15 februari 2019 en wordt georganiseerd door CV De Gaarekiekere (Gulpen) en CV De Rieste (Margraten) i.s.m. Stichting LVK L1 Radio & TV in het MECC te Maastricht