Finalisten vastelaovendsleedsje Mestreech 2019

Altijd leuk, gezellig en spannend welk nummer bij de diverse finales welk nummer het finale nummer wordt. Lokaal, regionaal en in heel Limburg begint de Vastelaovend koorts al weer toe te nemen. Zo ook in Maastricht daar werden maar liefst 20 nummers ingestuurd om de finale te bereiken, op zaterdagavond 3 november staan in de Muziekgieterij 7 finalenummers op de bühne. Het draait in Maastricht om wie het winnende nummer schrijft en componeert, ook Dorrie en Leo van Duo X-Elle hebben zo’n gewilde beker thuis staan, Dao kump Maria zorgde daarvoor.

 

Bij de componisten en tekstschrijvers zijn dit jaar veel bekende namen en mooi om te zien nieuwe deelnemers. De componisten en tekstschrijvers kunnen nu op zoek naar een uitvoerende voor hun nummer ten gehore te gaan brengen tijdens deze zinderende finale.

Ook bij ons rinkelde de telefoon en het verzoek om één nummer te brengen. Na het bekijken van de tekst en het horen van de demoband hebben wij unaniem besloten één van de nummers te brengen. Welk dat laten wij nog even in het midden, dat zie én hoor je 3 november aanstaande, want het draait om het nummer én niet om de uitvoerende.

De finalenummers:

Zinge dat daon iech zoe gere

Teks en meziek

Sjef DuchateauHöbs diech dat ouch

Teks Marino Mahovic en Nico Heutz

Meziek Nico HeutzWie zuus diech oet

Teks en meziek

Nico HeutzKom ins hei … !

Teks Noël Fabry

Meziek Raymond De PauwKump ’t wel of kump ’t neet?

Teks Noël Fabry

Meziek Raymond De PauwEch woer, jeh jao

Teks Patricia Paulussen

Meziek Patrick UmmelsDiech bis ’t ritske vaan mien pekske

Teks Monique van Wunnik-Ruth

Meziek Eric Feron