Limburgia Film

halal

 

De opnames zijn klaar, nu monteren en dan is het zover, de premiere van Limburgia

Een tipje van de sluier,….de film Limburgia gaat over de traditiegetrouwe commandant Willie van de Limburgse schutterij Limburgia. Hij wil koste wat kost koning worden van de schutterij en zal daar een dure prijs voor moeten betalen.

De film gaat in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht in september dit jaar en wordt daarnaast uitgezonden op NPO Televisie.

De film over de Limburgse Schutterscultuur waarin dus ook rollen zijn weggelegd voor Marie Ange en Dorrie, Noel Loozen de regisseur is er duidelijk over:

“Cinema en Limburg is voor mij de perfecte combinatie. Een logisch verhaal. Zo’n mooi landschap met zoveel cultuur en dialecten: exotisch! Zoveel talenten die Limburg rijk is! 

Naast Duo X-Elle zijn nog meer Limburgers te zien én te horen in deze filmproductie.

 

C_VJfFNXoAEUzjg nfd

One Night Stand is in het kader van talentontwikkeling een belangrijk, een jaarlijks filmproject voor talentvolle film- en tv-makers in Nederland. In totaal werden 73 voorstellen ingediend waarvan twaalf projecten werden ontwikkeld tot scenario. De selectie bestaat uit zes hedendaagse, originele en visuele filmplannen. One Night Stand is een gezamenlijk initiatief van de omroepen NTR, VARA en VPRO, het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds en CoBO. Vanaf komend jaar wordt het NPO Fonds partner in plaats van het Mediafonds. De zes films worden geproduceerd in coproductie met NTR, VARA en VPRO. Limburgia is dus één van deze projecten. Eind dit jaar kun je Limburgia op televisie bekijken.