samen1

De chemie tussen Dorrie Satijn en Marie-Ange Castermans zorgde voor een fantastische klik tussen beide dames sinds hun allereerste optreden als The Wethergirls in Wijlre. Duo X-Elle is nu 18 jaar in het artiestenvak samen, Muzikaal waren beiden al veel langer actief. Marie Ange zong als soliste bij De Zingende Pótsvrouwe en werkte ook mee als soliste aan vele voorstellingen van het ”Mestreechs Volleks Tejater” en “Alles is Theater” en daarnaast nog als presentatrice van diverse zittingen. Dorry Satijn zong al jaren o.a. bij Vocal Group Odeon en presenteerde daarnaast ook diverse grote evenementen. In 2015 schitterde Dorrie ook voor de eerste keer in het Volleks Theater.

De naam verwijst natuurlijk naar het gewicht van beide dames die samen ervoor zorgen dat elk optreden of evenement op een voortreffelijke wijze een succes wordt. Marie-Ange zorgt voor de vrolijkheid en Dorrie is de serieuzere kant van het duo. Deelnames aan plaatselijke en Limburgse muziekwedstrijden zorgde ervoor dat er meermaals de finale werd bereikt. Met o.a. het heel erg bekende  ‘Dao kump Maria’

Bertha Paulissen trofee zijwaarts

Met Hei zien veer!! Loer ‘ns hei!!, Boe biste? en Mèt diech wèl iech oetgoon veroverde het duo zelfs drie plaatsen in de halve finale van het LVK 2009. Met het eerste lied drong het duo door tot de finale. Daarna werd in het reglement van het LVK wel gelijk aangepast, een uniek feit in de historie van het Limburgs Vastelaovends Leedsjes Konkours.

Duo X-Elle is duidelijk herkenbaar met hun eigen sound en uitgebreid Limburgs repertoire. Optredens zijn altijd live met muziekband van  Marlstone Recording, een fanfare, harmonie of orkest.

Duo X-Elle erft in 2012 de bezittingen van Annie van Loo alias ‘Vrow Versjevee’ en daarmee was het fundament gelegd voor een fantastische medley en de theater productie “Dat is de Sajs”. Marie-Ange en Dorry stonden samen voor de eerste keer als hoofdrolspelers in deze muzikale nostalgische show.

Dat is de ...

Hun 12 ½ jarig jubileum vierde men met een splinternieuwe cd ‘Veer Straole’ en jubileumavond. Naast zingen, acteren en presenteren zetten de dames zich ook in voor hun medemensen, zo bedachten ze in 2015 samen met Kenneth Tan ’t Mestreechs Kaartspeul waar naast X-Elle ook vele bekende artiesten opstaan. De opbrengst van 7000,00 Euro werd volledig aan Stichting de Knoevel overgedragen.

marieCollage1dorrie

In 2016 werd Dorry gevraagd om als gastspeler mee te doen aan de productie van het Mestreechs Volleks Tejater in de productie Es d’n duvel  demet speult. Een unieke manier om ook te laten zien hoe multi functioneel de dames van X-Elle zijn . Marie-Ange maakt al jaren deel uit van de vaste cast van het Volleks Tejater en bundelde de kwaliteiten van zang en acteerkunsten welke ze al samen eerder hadden getoond in een televisieserie van TV Maastricht.  Mestreechs Volleks Tejater presenteerde een musical over ‘us MVV’ke’. Met bekende ‘kemediespeulers’ als Eric Jaspers, Jan Janssen, Ghislaine Hollman, Philippe Dumoulin en Marie-Ange Castermans, bijgestaan door een groot ensemble en een 20-man sterk live-orkest. De komische tekst in ‘oonvervals Mestreechs’ is van Phil Dumoulin en regisseur Peter Noten. Imposante decors, kleurrijke kostuums en energieke dansen maken de voorstellingen tot een succes.

In november 2017 op Nederland 3 speelde Duo X-Elle een rol in een film over de Limburgse Schutterscultuur, deze film Limburgia is een film van Halal Production Company uit Amsterdam, Limburgia is  een inzending en geselecteerd voor de Nederlandse Filmdagen.  Uniek om hieraan te mogen meewerken.

nfd

2020 en 2021 gingen de boeken in als de Corona jaren waar eigenlijk bijna niks mogelijk was, gelukkig was er digitaal heel veel mogelijk en hebben wij een gedeelte van de Kerstshow die wij normaal live brengen via de digitale kanalen en televisie uitgebracht.

 

In 2022 is het idee ontstaan voor de Mestreechpuzzels, naar een idee van Duo X Elle in samenwerking van de tekenaar Leon Peeters. Uit de uitgebreide selectie artiesten werden niet een maar liefst twee Mestreech Puzzels gemaakt. Veel artiesten deden gezellig mee en stralen trots op de puzzels.

Met vele optredens in Limburg, zoals de top111, Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, LVK, Kuit op  Zuid, CMC Alaif, dames en herenzittingen, Pronkzitting Flaarisse, Wiecker Tribbenaol, 11devande11de, Oktoberfesten en het uitgebreide Limburgs repertoire bent u ons vast wel eens tegen het lijf gelopen en heeft u genoten van onze live optredens.

Uiteraard kan er nog meer worden verwacht van Duo X-Elle, heeft u een leuk idee, nummer geschreven of uitdaging voor Duo X-Elle, aarzel niet en neem contact met ons op.

Telefoon: 043-3560500 of Mail: info@duox-elle.nl
 
ma dor