Ingrediënten:

4 personen

  • – 50 g amandelschaafsel
  • – 65 g fijne tafelsuiker
  • – 70 ml Schrobbelèr
  • – 4 eierdooiers
  • – 1 zakje vanillesuiker
  • – 400 ml slagroom

Bereiding:

Bereidingstijd: 30 minuten
Afkoeltijd: 3 uur

  • – Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • – Leg het amandelschaafsel in een laagje op een bakplaat.
  • – Verdeel er 15 g suiker over en besprenkel alles met 2 theelepels Schrobbeler.
  • – Laat 10 tot 15 minuten goudbruin kleuren in de oven.
  • – Haal de plaat hierna uit de oven en laat deze afkoelen.
  • – Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
  • – Breng de room in een steelpannetje tegen de kook aan.
  • – Meng in een kom de eigelen met de suiker en Schrobbelèr.
  • – Meng enkele eetlepels van de hete room bij de dooiers, laat wennen aan elkaars temperatuur.
  • – Giet er vervolgens langzaam de overige room bij.
  • – Meng nogmaals goed door met een garde en zeef het mengsel.
  • – Verdeel het over 4 vuurvaste ovenschaaltjes (ramekins).
  • – Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal gevult met heet water, het water moet tot de helft van de ramekins komen.
  • – Bak de crème brûlée in 20 tot 25 minuten af in de oven en laat volledig afkoelen.
  • – Verdeel de amandelen erover.
  • – Ten minste 3 uur koud weg zetten in de koelkast.
  • – Kort voor serveren bestrooi de crème brûlée met kristalsuiker, die je voorzichtig met een gasbrandertje brandt.

Extra tip: Serveer er een glaasje Schrobbelèr bij.