- – 1 fles zoete witte of rode wijn
- – 1 kaneelstokje
- – 3 steranijs
- – 1 sinaasappelschijf
- – ½ citroenschijf
- – 2 kruidnagels
- – 0,15 cl Schrobbelèr (3 borrels)
- – Suiker optioneel
Bereiding:
- – Zet de wijn op in een pannetje op een laag vuur, zorg dat de wijn niet aan de kook raakt, want dan verdampt de alcohol
- – Voeg de kruidnagels, steranijs, sinaasappelschijf, citroenschijf en kaneel en Schrobbelèr toe (hoe meer citroen, hoe zuurder. Hoe meer sinaasappel, hoe zoeter)
- – Voeg eventueel suiker toe.
- – Laat het geheel vervolgens met de deksel erop op een laag vuur staan om op smaak te komen. Minstens een kwartier, maar langer is nog beter.
Extra tip:
Gebruik kant en klare Glühwijn en serveer met extra schijf sinaasappel.