• – 1 fles zoete witte of rode wijn
  • – 1 kaneelstokje
  • – 3 steranijs
  • – 1 sinaasappelschijf
  • – ½ citroenschijf
  • – 2 kruidnagels
  • – 0,15 cl Schrobbelèr (3 borrels)
  • – Suiker optioneel

Bereiding:

  • – Zet de wijn op in een pannetje op een laag vuur, zorg dat de wijn niet aan de kook raakt, want dan verdampt de alcohol
  • – Voeg de kruidnagels, steranijs, sinaasappelschijf, citroenschijf en kaneel en Schrobbelèr toe (hoe meer citroen, hoe zuurder. Hoe meer sinaasappel, hoe zoeter)
  • – Voeg eventueel suiker toe.
  • – Laat het geheel vervolgens met de deksel erop op een laag vuur staan om op smaak te komen. Minstens een kwartier, maar langer is nog beter.

Extra tip:
Gebruik kant en klare Glühwijn en serveer met extra schijf sinaasappel.