Ingrediënten:
4 personen
- – 50 g amandelschaafsel
- – 65 g fijne tafelsuiker
- – 70 ml Schrobbelèr
- – 4 eierdooiers
- – 1 zakje vanillesuiker
- – 400 ml slagroom
Bereiding:
Bereidingstijd: 30 minuten
Afkoeltijd: 3 uur
- – Verwarm de oven voor op 150 °C.
- – Leg het amandelschaafsel in een laagje op een bakplaat.
- – Verdeel er 15 g suiker over en besprenkel alles met 2 theelepels Schrobbeler.
- – Laat 10 tot 15 minuten goudbruin kleuren in de oven.
- – Haal de plaat hierna uit de oven en laat deze afkoelen.
- – Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
- – Breng de room in een steelpannetje tegen de kook aan.
- – Meng in een kom de eigelen met de suiker en Schrobbelèr.
- – Meng enkele eetlepels van de hete room bij de dooiers, laat wennen aan elkaars temperatuur.
- – Giet er vervolgens langzaam de overige room bij.
- – Meng nogmaals goed door met een garde en zeef het mengsel.
- – Verdeel het over 4 vuurvaste ovenschaaltjes (ramekins).
- – Zet de schaaltjes in een grote ovenschaal gevult met heet water, het water moet tot de helft van de ramekins komen.
- – Bak de crème brûlée in 20 tot 25 minuten af in de oven en laat volledig afkoelen.
- – Verdeel de amandelen erover.
- – Ten minste 3 uur koud weg zetten in de koelkast.
- – Kort voor serveren bestrooi de crème brûlée met kristalsuiker, die je voorzichtig met een gasbrandertje brandt.
Extra tip: Serveer er een glaasje Schrobbelèr bij.